Amill Andersson – Leadership Award
Publicerad: 2024-03-05
Amill Andersson har den senaste säsongen varit lagkapten för J20-laget. Ett uppdrag han genomfört helt exemplariskt.
– Han är en fantastisk ambassadör för hur vi vill att en lagkapten, lagkompis och medmänniska ska vara, motiverar Tim Alfredsson utnämningen.

19-årige Amill Andersson kom inför fjolårssäsongen till Skellefteå AIK:s J20-lag. En lång flytt, men en flytt som Amill ser positivt på.

– När jag för två år sedan fick höra att jag hade möjlighet att spela i Skellefteå AIK så fanns det ingen tanke om något annat. Min tid i Skellefteå har varit otrolig eftersom jag träffat kompisar för livet och fått känna på hur det är att bo i en stad som verkligen brinner för hockeyn. Alla jag träffat har gjort väldigt stora intryck på mig och gett mig kunskaper och stöd som jag aldrig kommer att glömma. 

Den här säsongen fick han ta över kaptensrollen, och för sina ledaregenskaper tilldelas han nu "Leadership Award".

– Det känns grymt kul att få detta pris, och det betyder väldigt mycket för mig. Det känns bra att föreningen tycker att jag har gjort skillnad, säger Amill.

– Jag tror att jag tilldelades detta pris eftersom jag tagit min ledarroll på stort allvar. Mina egenskaper som person har gjort att många i föreningen känt att jag påverkat dom på ett positivt och lyftande sätt. 

Amill passar samtidigt på att tacka alla i och kring laget.

– Jag vill även tacka mina lagkamrater, tränare och materialare för allt de gjort för mig under dessa två år. Utan deras stöd och kunskap skulle jag aldrig tagit mig dit jag är idag eller till den person jag blivit. 

Det är ett nyinstiftat pris som Amill får ta emot. Tim Alfredsson förklarar att det är ett pris som tagits fram för att lyfta fram goda ledare i J20.

– Vi i Skellefteå AIK värderar goda ledaregenskaper i spelare som gör allt för att laget ska lyckas genom sitt engagemang, positiva inställning samt förmågan att ställa krav på sin omgivning. Denna säsong anser vi att vi har en lagkapten i J20 som sticker ut i sitt ledarskap, där han sprider energi och får andra att bli bättre varje dag, genom sitt sätt att vara på. Vi tycker att han är en fantastisk ambassadör för hur vi vill att en lagkapten, lagkompis och medmänniska ska vara. Därför vill vi instifta ett ledarskapspris för att lyfta och framhäva dessa kvalitéer som vi anser goda ledare har. 

Ett stort grattis till Amill Andersson för priset Leadership Award säsongen 23/24!

För det tilldelas han en klocka skänkt av Fritz Olsson.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS